Відійшла у вічність Ганна Холявка (оновлено)

 

Відійшла у вічність Ганна Холявка (оновлено)

Сумна новина



 

 

Добігла до кінця земна дорога нашої дорогої закривчанки Ганни Холявки - прекрасної людини, яка, незважаючи на інвалідність з дитинства, з Божою допомогою мужньо переборювала життєві труднощі, кожним своїм прожитим днем несла світові радість і щастя.

 

Учора, 16 лютого, ввечері після важкої хвороби у Дрогобичі на 65 році жиитя відійшла у вічність закривчанка Ганна Холявка.

 

Ганна приїхала до Дрогобича дівчиною 40 років тому. Працювала на швейній фабриці, пристарала собі однокімнатне помешкання у новозбудованому кооперативному будинку (прожила в ньому 30 років). Тут одружилася. Не довго натішилася сім'єю - передчасна смерть коханого чоловіка засмутила її серце, назавжди залишила на ньому болючу рану.

 

Важко їй було одній, інваліду виживати. Але завжди на допомогу приходили сусіди, приїжджала з Нового Роздолу сестричка Марія, яка опікувалася нею до останньої хвилини життя.

 

Відійшла у вічність надзвичайно добра, чесна, порядна людина, яка в міру своїх сил робила все для того, щоб торжествувало добро і Божа благодать.

 

Два дні приходили прощатися з Ганною її друзі, знайомі, усі, кому випало щастя близько знати цю надзвичайно хорошу людину.

 

Учора, 17 лютого, ввечері настоятель Храму Преображення Господнього о.Любомир Митник  відправив Парастас. Відтак закривчанка Наталя Тиха разом з дяком Іваном прочитали Псалтир.

 

Сьогодні, 18 лютого, об 11.00 розпочалася відправа чину похорону, на який прийшли люди, які знали і любили Ганну. У глибокій скорботі родина, дрогобицькі закривчани.

 

Хвилююча прощальна проповідь о. Любомира Митника, який сказав:

 

"Серед смутку сьогоднішнього дня – смутку по втраті рідної дорогої людини, для вашої родини, для сусідів, для нашої парафії; серед цієї жалоби ми чуємо слова Христа, Який в сьогоднішній Євангелії, яку ви щойно чули, потішає нас, кажучи: ніхто не може прийти до Мене, коли Отець, який послав мене, не приведе його і я воскрешу його в останній день.

 

Ніхто по своїй волі не приходить на цю грішну землю, не народжується без Божої волі на те. Так само і ніхто не може відійти з цього земного життя, якщо на те не буде Божої волі.

 

Така бо воля Отця мого, - каже в іншому місці Христос, - щоб кожен, хто живе і вірує в Сина Чоловічого, мав життя вічне

 

Воля Божа є в одному, щоб кожна людина, проживщи своє земне життя, осягнула після короткого часу перебування на землі життя вічне.

 

Навіть якби людина жила понад 100 років, все одно цей час є тимчасовість, це короткий час, порівняно з Вічністю, яка очікує людину. Перед Вічністю кожен з нас є рівний. Ми всі рівні перед Богом.

 

І сьогодні, коли ми творимо молитву за душу покійної Ганни, ми просимо в Бога лише одного – щоб прийняв її, як свою вірну доньку, яка в усьому своєму житті, незважаючи на різні перешкоди, різні випробування, на недуги, завжди зберігала свою вірність Богові, терпеливо несла свої Хрести і завжди просила в Бога лише сили, щоб витримати. Навіть в останні дні свого земного життя вона сподобилася на ласку бути з Богом, прийнявши Сповідь, св. Причастя і Тайну Оливопомазання, щоби поєднатися з Богом, щоби віддатися повністю під його опіку, щоби свою безсмертну душу віддати в руки свого Небесного Отця. З вірою в те, що Господь – милостивий Батько, прийме її в свої Батьківські обійми і подарує їй Царство небесне. А все  це добре, що вона зробила у своєму земному житті –ті молитви, терпеливе несення Хреста, приязнь до ближніх, до рідних, до сусідів, - Господь прийме і оцінить як Небесний Суддя.

 

Ми ж, залишаючись жити тут, на землі, обіцяємо сьогодні, що будемо пам’ятати у своїх серцях про неї, будемо  завжди згадувати все те добре, що було в її житті і що навіки закарбувалося в нашій пам’яті, щоби пам’ять про неї завжди була світла.

 

Сьогодні ми прощаємо їй і просимо прощення за все, що могло бути у цьому земному житті. Можливо і ми колись її чимось скривдили, зрадили, образили, осудили, не допомогли, багато її критикували… Вона сьогодні прощає нам усім, бо розуміє наскільки важливо є прощати, так як завжди це робила в житті, і просить прощення в усіх, хто прийшов: за свої немочі, за гріхи, які могли бути в її земному житті

 

Прощається з сестрою Стефанією та її родиною, сестрою Марією та її родиною, з братом Зеновієм та його родиною, своїми сусідами, подругами, колежанками, працівниками швейної фабрики.

Прощається з родиною з сіл Трибоківці, Баківці, Кнісело і просить, щоби завжди пам’ятали про неї у своїх щирих молитвах за блаженний упокій її безсмертної душі. Амінь".

 

Останнє цілування і тіло Ганни Холявки у ритуальному автомобілі дорогою, яку Божа Благодать вранці устелила білесеньким снігом, вирушає до дому, на Жидачівщину - на цвинтарі с.Трибоківці знайде воно вічний спочинок. Поруч з могилами мами і тата.

 

Вічна пам'ять славній закривчанці Ганні Холявці!

 

Молімо Господа Бога, щоб простив їй прогрішення, вольнії і невольнії, поселив її душу там, де праведні спочивають.

 

Іван ТИХИЙ.

 

 (Оновлено 17.02.2013 р.)

 




Обновлен 18 фев 2013. Создан 17 фев 2013



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником
Погода в Україні Село Закривець Всі фото села Закривець Народний часопис жидачівщини НОВИЙ ЧАС!
Закривець 
бесплатный счетчик
ню фото

Туроператор ДП "РАЗОМ-ТУР"

бесплатный счетчик